vrijdag 22 juni 2012

brocante rozenkrans

Hey blogdames en heren,

Bloemen is mijn leven zonder bloemen geen gezelligheid zeg ik altijd maar!! Maar vaak krijgen de bloemen bij mij een tweede leven hoor!!
Bijna alle roosjes waar ik zeker van weet dat ze mooi drogen, geef ik een tweede leven.
Dat doe ik niet alleen met roosjes maar ook met hortensia's en distels etc...
De ene keer doe ik mijn gedroogde bloemen neerleggen bij een gezellige hoekje. De andere keer doe ik ze in glazen potten. En je kan er natuurlijk ook mooie kransjes van maken!!
Daar gaat wel even een klein procesje aan vooraf. De rozen in dit geval zet je eerst natuurlijk lekker in de vaas. Als je na het genieten denkt ,van morgen hangen ze over de vaas moet je niet te lang wachten. Voordat dat gebeurd hang je de rozen op zijn kop in een donkere ruimte. Let wel op dat de rozen niet te stijf op elkaar zitten. Dit i.v.m smetten. Na een week of 4 zijn ze vaak helemaal droog tot in het hart. En dan kan je ze gaan verwerken.
De kransjes kan je echt overal wel neerzetten. Het maakt ieder geheel compleet.

Vooral zo'n oud vintage label eraan maakt het geheel helemaal nostalgisch.
Dit meiske kijkt zo kek op de foto, dit was precies het gevoel wat ik kreeg toen het kransje klaar was!
Dit mooie hart heb ik vorig jaar van mijn zoontje gekregen voor moederdag, en geloof me dit hart wordt iedere week wel anders ingericht!! Nu heb ik even een foto gemaakt met het kransje erin gezet. Is het geen plaatje? Hier kan ik echt van genieten!
Tot slot leg ik het kransje op een mooi oud bord. Het kransje maak ik vast met kreukellint, en een mooi frans bedeltje!!
Dit was het blognieuws weer, gauw tot snel. Hopelijk een droog en zonnig weekend!!!!!!!!

2 opmerkingen:

 1. Ha Shar wat ziet dit er weer super uit zeg. Ik vind dat hart ook heel gaaf. En wat een idee om je rozen zo te drogen. Ik heb het nog nooit gedaan maar wie weet kom ik er nog eens toe. Het is in elk geval de moeite van het proeberen waard. Groetjes, Ankie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sharon,
  Eindelijk heb ik het gevonden,hoe ik anoniem kan reageren.
  Wat ziet alles er mooi en verzorgd uit.Ik heb ook nog zo'n gehaakt hartje,dat maakte m'n moeder vroeger altijd als er een baby geboren werd, dat dan gebruikt werd als speldenkussen.Ik zal het eens meebrengen als ik bloemen kom kopen misschien dat je daar nog wat ideetje mee kan op doen ,het ziet er net iets anders uit.
  Wat mij ook zo verbaasd is dat je daar allemaal nog tijd voor hebt .Je gezin ,huis en werk .Knap hoor.

  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...