vrijdag 22 juni 2012

brocante rozenkrans

Hey blogdames en heren,

Bloemen is mijn leven zonder bloemen geen gezelligheid zeg ik altijd maar!! Maar vaak krijgen de bloemen bij mij een tweede leven hoor!!
Bijna alle roosjes waar ik zeker van weet dat ze mooi drogen, geef ik een tweede leven.
Dat doe ik niet alleen met roosjes maar ook met hortensia's en distels etc...
De ene keer doe ik mijn gedroogde bloemen neerleggen bij een gezellige hoekje. De andere keer doe ik ze in glazen potten. En je kan er natuurlijk ook mooie kransjes van maken!!
Daar gaat wel even een klein procesje aan vooraf. De rozen in dit geval zet je eerst natuurlijk lekker in de vaas. Als je na het genieten denkt ,van morgen hangen ze over de vaas moet je niet te lang wachten. Voordat dat gebeurd hang je de rozen op zijn kop in een donkere ruimte. Let wel op dat de rozen niet te stijf op elkaar zitten. Dit i.v.m smetten. Na een week of 4 zijn ze vaak helemaal droog tot in het hart. En dan kan je ze gaan verwerken.
De kransjes kan je echt overal wel neerzetten. Het maakt ieder geheel compleet.

Vooral zo'n oud vintage label eraan maakt het geheel helemaal nostalgisch.
Dit meiske kijkt zo kek op de foto, dit was precies het gevoel wat ik kreeg toen het kransje klaar was!
Dit mooie hart heb ik vorig jaar van mijn zoontje gekregen voor moederdag, en geloof me dit hart wordt iedere week wel anders ingericht!! Nu heb ik even een foto gemaakt met het kransje erin gezet. Is het geen plaatje? Hier kan ik echt van genieten!
Tot slot leg ik het kransje op een mooi oud bord. Het kransje maak ik vast met kreukellint, en een mooi frans bedeltje!!
Dit was het blognieuws weer, gauw tot snel. Hopelijk een droog en zonnig weekend!!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...